Eini Ontronen -

Metsäalan toimijat kohtaavat Kalajoella – Proforest-tapahtuma tarjoaa lukuisia syitä osallistua

Tiedote 24.8.2021:

Kalajoella 24.–25.9. järjestettävä Proforest on metsäalan ammattilaisten keskeisin tapahtuma Suomessa. Tapahtuma kokoaa yhteen alan suurimmat tekijät sekä uusimmat lupaukset. Laajan ja mielenkiintoisen tarjonnan ansiosta Proforest sopii paitsi ammattilaisille, myös kaikille metsäalasta kiinnostuneille ja metsäpalstaa omistaville.

Proforest järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Tapahtumapaikkana on Kalajoen kaunis luonto ja lentokenttä. Tapahtuman järjestää Expomark Oy. Vuosittain kasvava tapahtuma kokoaa samaan paikkaan Suomen tärkeimmät metsäalan yritykset, jotka esittelevät kalustoa, varusteita ja palveluita messuvieraille.

Proforest tarjoaa kaikille metsäalalla toimiville monia syitä osallistua tapahtumaan – oli kyseessä sitten metsäkoneurakoitsija, metsänhoitaja, puukauppaa tekevä tai maanomistaja.

– Mukana on monipuolinen kattaus näytteilleasettajia, joten tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua metsäalan uutuuksiin ja tavata alan tekijöitä, Proforestin myyntipäällikkö Marko Masalin Expomark Oy:ltä kuvailee.

Mahdollisuus kokea alan uusimmat tuulet

Proforestissa näytteilleasettajia on runsaasti. Yksi mukana olevista yrityksistä on Nisula Forest, joka tuo Proforestiin näytille mm. koko hakkuupää- ja energiakouramallistonsa, valmiita konekokonaisuuksia ja mahdollisesti myös täysin uusia lanseerauksia.

– Konekaupassa investoinnit ovat suuria, jolloin myös tuotteisiin tutustuminen on tärkeää. Messujen roolia ei voi korvata, sillä ne ovat paras paikka tavata ihmisiä ja tehdä kauppaa. Proforestiin on tulossa hienoja näytteilleasettajia, ja uskomme, että tästä on kaikkiaan tulossa todella hyvä tapahtuma. Me ainakin panostamme siihen, Nisula Forestin myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Mattsson toteaa.

Myös Ponsse on mukana Proforestissa tuoden mukanaan paitsi kalustoa, vaatemyyntiä ja erikoistarjouksia, myös useita hakkuunäytöksiä ja palvelujen esittelyjä. Livenä paikan päällä on nähtävänä uusia tuotemuutoksia, kuten uudistunut Ponsse Scorpion harvesteri ja uudistetut ajokonekuormaimet K101 ja K111, jotka lanseerattiin hiljattain.

– Suuri yleisö ei ole vielä päässyt livenä näkemään uusia tuotteitamme. Proforest on tänä vuonna Suomen suurin metsäalan tapahtuma, jossa haluamme päästä taas tapaamaan asiakkaitamme – nykyisiä ja tulevia. Viimeisimmästä tapahtumastamme on jo vierähtänyt aikaa, joten odotamme kovasti ihmisten tapaamista ja lupsakkaa kanssakäymistä, kertoo Ponssen Suomen varaosa- ja markkinointipäällikkö Olli Koljonen.

Tapahtuma toteutetaan turvallisuus edellä

Ulkotiloissa järjestettävä Proforest luo turvalliset tapahtumapuitteet, ja laajalla alueella pystyy säilyttämään riittäviä turvavälejä. Tapahtuma-alueella on tehostettu siivousta, ja käsidesipisteitä on useita. Alueella on selkeä opastus ja tapahtumassa jaetaan veloituksetta kasvomaskeja, joiden käyttöä suositellaan. Tapahtumaan on suositeltavaa osallistua täysin terveenä, oireettomana ja mahdollisuuksien mukaan täyden rokotussuojan saaneena.

Tapahtuman järjestäjät seuraavat tiiviisti koronatilanneta ja viranomaisten suosituksia. Expomarkilla ja näytteilleasettajilla on kuitenkin vahva yhteinen tahtotila Proforestin järjestämiseen, sillä messut ovat tärkeä paikka kohdata ihmisiä ja luoda tärkeitä verkostoja.

– Olemme kaikki innoissamme tapahtumasta, mutta seuraamme tarkasti vallitsevaa tilannetta ja viranomaisten suosituksia. Turvallisuus on kuitenkin aina ensisijainen asia, Masalin toteaa.