Skip to content

Tietoa rakentajalle

Suomen keskeisin metsä- ja konealan tapahtuma
12.-13.5.2023, Kalajoki

 

Ohjeita rakentamiseen

Sen lisäksi, mitä jo näyttelysopimuksen liitteenä lähetetyissä sekä tämän palveluaineiston yleisissä osallistumisehdoissa on mainittu näyttelyosaston rakentamisesta, painotamme vielä seuraavia asioita:

AIKATAULUT

Rakentaminen (sisätilat)
ke-to 10.-11.5. klo 8–21

Rakentaminen (ulkoalue)
ke-to 10.-11.5. klo 8–21
Huom! Tiistaina 9.5. isot koneet osastoille erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti. Ole yhteydessä: Marko Masalin, 044 055 5560

Messut avoinna:
pe 12.5. klo 9-17
la 13.5. klo 9-16

Osastojen huoltoaika: Tapahtumapäivinä 1 h (klo 8-9) ennen tapahtuman aukeamista.

Purkaminen
la 13.5. klo 16.30-22
su 14.5. klo 8-18
ma 15.5. klo 8-14

Kaikki kuljetusliikkeille jätetyt lähetykset tulee olla noudettu viimeistään ma 15.5. klo 14.00 mennessä.

Kaikki koneet ja laitteet tulee olla siirretty pois lentokentän alueelta viimeistään ma 15.5. klo 14.00 mennessä parkkialueelle.

Lisärakennusaika:
Mikäli tarvitsette maksullista lisärakennusaikaa, olettehan yhteydessä Erkki Koskeen p. 040 141 8466 viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

AJONEUVOILLA AJO ALUEELLA
Huom. Jos messuosastollenne (sisätiloissa) tulee raskaita ja kookkaita näyttelyesineitä, niiden tuomisesta halliin on sovittava messujärjestäjän kanssa etukäteen, viimeistään 30 pv ennen tapahtumaa: erkki.koski@smlog.fi, p. 040 141 8466.
HUOM! Rakentajien rekat yms. isot autot on ehdottomasti siirrettävä tapahtumapäiviksi pois parkkialueilta! 

Ajoneuvoilla ajo piha-alueella sallittu koko rakennusajan.

AJONEUVOT NÄYTTELYESINEINÄ
Mikäli sisäosastolla on ajoneuvo näyttelyesineenä, on varmistettava, että virta on katkaistu päävirtakytkimestä tai akkujen virtakaapelit irrotettu. Polttoainetta ajoneuvon tankissa tulee olla mahdollisimman vähän. Näytteilleasettajan tulee myös varmistua, ettei öljyjä tai muita vastaavia aineita pääse lattiapinnoitteelle. Jos ajoneuvojen esittelyyn liittyy käyttötarvetta (esim. oheislaitteistot), on lupaa tiedusteltava paloviranomaisilta vähintään 30 pv ennen messuja. Mikäli ulkonäyttelyalueella (messuaukiolla) on näyttelyesineenä ajoneuvoja, näytteilleasettajan tulee varmistaa, ettei öljyä tms. pääse maahan. Ongelmatilanteissa vastuussa on näytteilleasettaja.

KATTORIPUSTUKSET
Kalajoki Areenalla ei ole mahdollista tehdä kattoripustuksia.

LATTIARAKENTEET JA MAKSIMIKUORMITUKSET
Näytteilleasettajan tulee varustaa koko osasto matolla. Maton tulee olla paloa levittämätöntä (luokka L). Mattoteipin liimaaminen lattiaan on kiellettyä. Painumisvaaran välttämiseksi tulee ohuiden, kapeiden, terävien ja painavien esineiden alle asettaa tarpeeksi leveät ja kestävät alustat (min. 20 x 20 cm). Autojen pyörien alle tulee asettaa painon jakaumaa tasaavat aluslevyt.

MESSUALUEEN YLEISSIIVOUS JA NÄYTTELYOSASTON SIIVOUS
Messujärjestäjä huolehtii messualueen yleissiivouksesta, mikä käsittää käytävien ja yleisten alueiden siivouksen. Alkusiivouksesta ja messuaikaisesta näyttelyosaston siivouksesta on vastuussa näytteilleasettaja ja se on tilattava erikseen. Mikäli lattiapinnoite tai osaston maa-alue likaantuu näytteilleasettajan toiminnasta johtuen, puhdistuksesta aiheutuvista kustannuksista on vastuussa näytteilleasettaja.

Näytteilleasettaja on velvollinen siirtämään rakennusjätteet osastoltaan ja sitä sivuavilta käytäviltä niille varattuihin keruuastioihin:
– pahvit niille varattuihin rullakoihin
– kirkasmuovi niille varattuihin säiliöihin
– muut jätteet sekajäteastioihin
– puujäte sille osoitetulle roskalavalle

Suojamuovin poisto osaston lattialta
Suojamuovin poiston voi tilata siivouspalveluntarjoajalta tai osaston rakentajalta.

MUSIIKINESITTÄMISLUVAT
Messujärjestäjä vastaa tapahtuman musiikinesittämisluvista. Näytteilleasettajan ei tarvitse tehdä erikseen omaa ilmoitusta.

OSASTON SÄHKÖISTÄMINEN
Päivä- ja yösähköliitännät ja sähköasennukset messualueella suorittaa Messusähkö Oy. Osaston sähköliittymää tilattaessa on huomioitava osaston kokonaissähkön tarve, tilaa sähköt osastolle tilauslomakkeella. Sähkölaitteiden sijoituspiirros on liitettävä sähkötilaukseen mukaan. Seuraavassa muutama esimerkki eri sähkölaitteiden sähkökulutuksista:

Kahvinkeitin, tavallinen 1,0 kW
Kahvinkeitin, tupla 1,5 kW
Vedenkeitin 1,5 kW
Jääkaappi 150 l 0,4 kW + yösähkö
Mikroaaltouuni 1,5 kW
Projektori 0,5 kW
Plasmanäyttö 0,5 kW
Octanorm-valaisin 0,2 kW
Lumilux-loistevalo 0,1 kW
Kannettava tietokone 0,2 kW

Halleissa olevissa sähköverkoissa ei ole varmennettua verkkoa. Mikäli näyttelyosastolla on käytössä jatkuvaa sähköä tarvitsevia tietokoneita, pakastimia tai muita laitteita, on osastolle tilattava sähkön perusliittymän lisäksi yösähkö, jolloin virtaa ei katkaista yön ajaksi. Mikäli näytteilleasettaja tai rakentaja liittää omia sähkölaitteitaan näyttelyn sähköistäjän rakentamaan näyttelyverkostoon, tulee laitteiden olla Suomessa hyväksyttyjä ja sähköteknillisesti turvallisia ja määräysten mukaisia. Vastuu muista kuin sähköurakoitsijan asentamista sähkölaitteista on näytteilleasettajalla. Huomioithan, että viimeisenä messupäivänä sähköt katkaistaan osastoilta klo 17.30.

PALOTURVALLISUUS
Avotulen käyttö tapahtumissa on kielletty. Avotuleksi katsotaan laitteet, joissa tuli tai liekki palaa laitteen ulkopuolella kuten esim. kaasuliedet, keittimet, öljylamput, kynttilät tai vastaavat. Sähkölämmittimien käyttö on sallittua ulkoalueen teltoissa. Mikäli käytössä on sähkölämmitin, tulee näytteilleasettajalla olla myös käsisammutin teltassa. Työnäytösten, kuten hitsauksen, polttoleikkauksen tai muun vastaavan esityksen, josta aiheutuu kipinöintiä, esittelyyn on saatava paloviranomaisen lupa. Lupaa on haettava Jokilaaksojen pelastuslaitokselta vähintään 30 pv ennen tapahtuman alkamista. Lupa-anomuksen liitteeksi tarvitaan näyttelyosaston suunnittelukuvat, tekniset tiedot työnäytöksestä ja tulityökortillisen esiintyjän tiedot. Hallissa ei ole vakituista tulityöpaikkaa.

Jokilaaksojen pelastuslaitos, palotarkastaja@jokipelastus.fi

Tulitöistä ja työnäytöksistä tulee informoida myös messujärjestäjää viimeistään 30 pv ennen tapahtumaa, erkki.koski@smlog.fi, p. 040 141 8466.

TAVARALÄHETYKSET
Tavaralähetyksiä saa toimittaa tapahtumapaikalle aikaisintaan keskiviikkona 10.5.

Tavaralähetykset näyttelyhalliin toimitetaan osoitteella:

Näytteilleasettajan nimi
Hiekkasärkät Areena // Proforest 2023
Noste 28
85100 Kalajoki

Tavaralähetyksiä messualueelle voidaan toimittaa aikaisintaan ensimmäisenä rakennuspäivänä 10.5. klo 8.00 alkaen. Näytteilleasettaja toimittaa näyttelyesineensä messualueelle omalla kustannuksellaan.

TRUKKI- JA NOSTOPALVELUT
Työn tuntihinta on 65 € + alv. Tilaukset ja lisätiedot: Joonas Partanen, 040 416 5904

TYÖNÄYTÖKSET JA OHJELMANUMEROT
Työnäytökset ja ohjelmanumerot nostattavat messujen yleistunnelmaa ja luovat positiivista ja aktiivista ilmapiiriä. Jos näyttelyosastollanne on äänekkäitä työnäytöksiä tai esim. musiikkiesityksiä, äänenvoimakkuus osaston kohdalla saa olla hetkellisesti enintään 80 dB. Hallien sisätiloissa sallitaan ainoastaan ilmalla täytetyt ilmapallot. Kaasupallojen käyttö sisätiloissa on ehdottomasti kielletty. Hallien teknisiä tiloja ei saa käyttää varastointitilana. Kaikista messuosastoilla järjestettävistä ohjelmanumeroista on tiedotettava näyttelyjärjestäjää vähintään 2 vk ennen tapahtumaa: puh. 010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fi. Lisäksi äänekkäistä ohjelmanumeroista on kohteliasta informoida osastonaapurianne em. aikarajan puitteissa.

ÄÄNENTOISTO OSASTOLLA
Mikäli teillä on äänentoistoa osastolla, ilmoitattehan siitä: Joka Ohjelmat Oy:lle Jouni Suonvieri, p. 050 517 4361, jouni.suonvieri@jokaohjelmat.fi
Ilmoittamalla omasta äänentoistostanne saamme varmuuden siitä, että langattomien mikrofonien taajuudet toimivat kaikilla yhtä saumattomasti.