Siirry sisältöön
Ohjelma
Metsä

Ohjelma

Tuhat syytä metsästä

Proforest on metsäalan ammattilaisten keskeisin tapahtuma, joka tarjoaa tuhat syytä osallistua. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma kokoaa metsäkonevalmistajat, metsänomistajat ja -hoitajat sekä kuljetusalan ja metsäteollisuuden edustajat. Esillä ovat yhdellä kertaa suurimmat metsäkonevalmistajat, raskas kalusto, lisälaitteet ja varusteet sekä paljon muuta uutta ja kiinnostavaa metsänomistamiseen, -hoitoon ja puukauppaan liittyen. Tapahtuman lavaohjelmassa pureudutaan muun muassa metsäpolitiikkaan, puukauppaan ja koneisiin.

Syy 49: Suomen metsät kokoontuvat täällä

Proforest on metsä- ja konealan ammattilaisille erinomainen paikka verkostoitua, kehittää omaa toimintaansa, solmia uusia yhteistyökuvioita ja tehdä kauppaa. Tapahtuma ei kuitenkaan palvele vain ammattilaisia, vaan kaikkia kansalaisia. Suomi on metsien maa ja puu keskeinen vientituote, joten katsaus tälle kentälle lisää kattavaa ymmärrystä maamme vihreästä kullasta. Proforestissa saa erinomaisen kuvan siitä, miten Suomen metsä- ja konealalla juuri nyt menee, ja lavalla kuultavista paneelikeskusteluista saa mielenkiintoista lisätietoa alan ajankohtaisista aiheista.

On myös hyvä muistaa, että noin puolet Suomen metsäalasta on yksityisessä omistuksessa, jolloin kyse on myös monen suomalaisen omaisuudesta. Tästä omaisuudesta huolehtimiseen tarvitaan paitsi ammattitaitoa, myös alan arkea parhaiten palvelevaa konekantaa, joka soveltuu mitä erilaisempiin olosuhteisiin.

Syy 197: Merkityksellisiä kohtaamisia

Proforest on mainio tilaisuus nähdä Suomen suurimmat metsä- ja konealan toimijat yhdessä paikassa. Vuoden 2023 tapahtumaan osallistui yli 170 näytteilleasettajaa, mukaan lukien mm. Komatsu Forest Oy, Ponsse Oyj ja Scania Suomi Oy. Näytteilleasettajat esittelevät palveluitaan sekä järjestävät työnäytöksiä, joissa raskasta kalustoa ja työvälineitä voi nähdä toiminnassa.

Syy 203: Runsaasti ajankohtaista ohjelmaa

Kevään tapahtumaan tuotetaan myös korkeatasoinen lavaohjelma, jossa käsitellään metsäteollisuuden ajankohtaisia teemoja. Ohjelman tuottavat Maaseudun Tulevaisuus, Suomalainen Maaseutu, Koneviesti, MTK ja Expomark. Luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja haastatteluja. Puhujat julkaisemme tapahtuman verkkosivuilla kevättalven aikana. Lisäksi messuosastoilla järjestetään mielenkiintoisia työnäytöksiä ja messuvierailla on myös mahdollisuus testata laitteiden ominaisuuksia käytännössä.