Tiina Aho -

Proforest 2023 esittelee Suomen metsä- ja konealan uudet tuulet

Suomen keskeisin metsä- ja konealan tapahtuma Proforest tulee jälleen! Vuoden 2023 Proforest järjestetään 12.–13.5.2023 tuttuun tapaan Kalajoen lentokentällä. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma kerää yhteen paikkaan metsä- ja metsäkonealan suurimmat toimijat Suomessa, ja syitä osallistumiseen on lukuisia!

Edellinen Proforest järjestettiin syksyllä 2021, jolloin tapahtumat alkoivat vasta vapautua tiukoista koronarajoituksista. Tällöin tapahtumassa koettiin jälleennäkemisen riemua, kun alan kärki kohtasi pitkän tauon jälkeen. Vuoden 2021 tapahtumassa solmittiin uusia kumppanuuksia ja vaihdettiin ajankohtaisia kuulumisia Suomen tärkeimmän teollisuudenalan tiimoilta. 

Proforest sopii koko perheelle

Näytteilleasettajia vuoden 2023 Proforestiin on tähän mennessä ilmoittautunut lähes 140, vaikka aikaa tapahtumaan on vielä kolmisen kuukautta. Tämä enteilee sitä, että tapahtuma tulee olemaan tarjonnaltaan vuotta 2021 laajempi, jolloin toivuttiin vielä poikkeusoloista. Tälle vuodelle mukaan on ilmoittautunut runsaasti alan nimekkäitä toimijoita. Katso jo mukana olevat näytteilleasettajayritykset: https://proforest.expomark.fi/messujen-naytteilleasettajat/

Kevään tapahtumaan tuotetaan myös korkeatasoinen lavaohjelma, jossa käsitellään metsäteollisuuden ajankohtaisia teemoja. Ohjelman tuottavat Maaseudun Tulevaisuus, Suomalainen Maaseutu, Koneviesti, MTK ja Expomark. Luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja haastatteluja. Puhujat julkaisemme tapahtuman verkkosivuilla kevättalven aikana. Lisäksi messuosastoilla järjestetään mielenkiintoisia työnäytöksiä ja messuvierailla on myös mahdollisuus testata laitteiden ominaisuuksia käytännössä.

Proforest 2023 on avoinna perjantaina 12.5. klo 9–17 ja lauantaina 13.5. klo 9–16. Ikärajaton ja hyvin varusteltu tapahtuma mahdollistaa koko perheelle mukavan ja mielenkiintoisen vierailun kesään heräilevällä Kalajoella. Messualueella on tuttuun tapaan kattavasti oheispalveluja, jotka kruunaavat messupäivän.

Proforestin näyttämönä toimiva Kalajoen lentokenttä sijaitsee kuuluisien Hiekkasärkkien läheisyydessä. Koko perheelle sopivan tapahtuman yhteydessä voi tutustua Kalajoen kuvankauniisiin maisemiin ja ottaa etumatkaa kesälomaan. Edellisvuosien tapaan kauempaa tulevien kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin.

Suomalaisen teollisuuden kehittyminen on tärkeää 

Viime ajat ovat osoittaneet suomalaisen teollisuuden ja omavaraisuuden tärkeyden. Metsäteollisuus on ollut aina Suomen valttikortti ja puu tulevaisuuden materiaali, joten alan tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa jatkossakaan. Yhteispelillä alaa ja suomalaisen metsäteollisuuden verkostoa on mahdollista vahvistaa, mikä tuo taloudellisia ja tuotannollisia hyötyjä kaikenkokoisille toimijoille. Proforest on paikka, jossa alan toimijat voivat edistää toimintansa kehittymistä ja uusien kumppanuuksien luomista kasvotusten.

Lue lisää Proforest-tapahtumasta: www.proforest.pro, linkki mediapankkiin: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Proforest/